Missa inte heller den här livevideon från Kårhuset som Kim-Evert la upp på Youtube för nån vecka sen!
Fotocredits: Sara-Maria Westerlund, Molly Ljungberg, Emil Nordin, Louise Heed, Thomas Björling, Anna Isabella Sandberg med flera...
Medverkande på inspelningar: Jerker Ersare, Kim-Evert Olofsson, Robert Persson, Teodor Bylund, Linéa Olsson, Fanny Holländer, Caisa Lundblad, Jonathan Jonsson, Jonas Kring.
Länkar till diverse recensioner och artiklar finns längst ner.
2004
Ok, det finns egentligen inte så mycket från 2004, åtminstone inget som inte är hemligstämplat! Men legendariska låtar som Some Girls och Stalker skrevs under 2004.
2005
Mycket ambitiöst repande, Kim kom med i bandet som trummis och blev kvar, vi gjorde en demo medan bandet bestod av mig, Kim, Jonathan, Fanny, Linnéa och kanske Lina? Some Girls och Stalker är från den demoskivan som hette "Some Girls Are Too Far Away EP". Det käkades också en hel del hallonpaj...
2006
Vår första spelning hölls på Domsaga! Spark 2 finns att lyssna på därifrån. Det blev en del avhopp innan, men Caisa kom tappert till räddning på bas och jag plockade upp en gitarr. Kim spelade fortfarande trummor som ni hör. Senare började vi använda programmerade trummor och tog med en del elektroniska inslag ett tag, vilket hörs i Out of Line och You Only Need to Smile.
Hösten 2005 och under hela 2006 skrev jag en miljon låtar efter en brutal skilsmässa... en del av dem hamnade på vår andra demoskiva som hette "Your Fascination For Sorrow Will Kill You". Sent under året skrev jag About You som fortfarande är en av de låtar jag tycker mest om. Vi spelade också i Säffle! Johnny var turnéledare.
Sent 2006 hade vi också vår första spelning på häftiga Pipeline. Helt legendariskt, eller? Vi var förband åt Marble som hade en radiohit med "Bam!" då.
2007
Ny medlem, Jonas Kring på gitarr. Vi spelade på Domsaga igen men annars var jag mest sambofet under större delen av 2007. Vi gav ut tredje demoskivan "For The Win", varifrån en del inspelningar återanvändes senare för About You-albumet.
2008
Vi gav ut Leaving-singeln på eget bolag och spelade lite mer frekvent, bland annat på Ritz i Arvika. August ersatte Caisa på bas. Bilder nedan från Arvikaspelningen, Norrskrammel (festival som hölls på norra berget i Sundsvall) samt en Unplugged-spelning på Domsaga (vi spelade en cover på Modern Love av Yvonne!) - ja justja, det var ju Roberts första spelning, jaha, lite omsättning på basister här! Unpluggedspelningen ägde rum den 21 november, vilket var Roberts 16-årsdag(!).
2009
Här hände det en hel del - vi släppte debutalbumet About You, skaffade trummis igen (Teo) och gjorde en legendarisk spelning på Pipeline på evenemanget "Sounds of Sundsvall" där ALLA var.
På samlingsskivan finns både inspelningar från releasespelningen (januari) och Sounds of Sundsvall (mars) och skillnaden är påtaglig - under 2009 skrev jag också Kid Icarus (efter att ha lyssnat enormt mycket på Yvonnes första skiva - trumkompet är väl snott från Enticed eller nån av dom där låtarna) och den tillsammans med att Teo kom med i bandet blev liksom vändpunkten då vi blev The Resonance även om vi inte bytte namn förrän i mitten av 2010...
Vi spelade också två gånger på Kårhuset, och i livevideon ovan har vi äntligen fått svaret på vad som hände med mikstativet... det har muttrats en del om att jag kastat mikstativ och gjort illa nån på Kåren, och jag har alltid vetat att det inte var jag som kastade! Uppenbarligen så lägger jag ner det prydligt, men råkar kanske sparka till det lite sedan. Sånt händer. I videon syns också Richard Lindholm som gav oss en del press och Henrik Lindström som tack och lov räddade oss från att ersätta ett visst trasigt konferensbord på Kåren...
De två bilderna nedan är från Hedbergskafestivalen - ett mycket märkligt arrangemang där vi spelade på nån slags byggställning som ungefär hade Eiffeltornets mått (mer högt än brett), med ett inhyrt alldeles för litet PA och en uppgiven Roger bakom rattarna - vi frågade "Ska vi linechecka nu?" och möttes av "...Spela, grabbar. Det finns inget att checka. Alla reglar är på max."
Det här var ju också på den fina trevliga tiden då man fick en del brev, framförallt för att vi tog betalt för skivor via post. Men vem skickade flygplanet (som naturligtvis gick sönder)?
2010
Höjdpunkter: Namnbyte, Gatufestspelning, Introspection. Jag och Robert låste in oss i replokalen hela sommaren och jobbade på albumet. Demos av These Days och Tin Soldier finns med på samlingen. För första gången fick vi riktigt uppmuntrande recensioner närhelst vi spelade live. Världen låg för våra fötter. Jonathan ersatte Jonas på gitarr i slutet av året.
Uppenbarligen inte lika bra hair day under vårt eget pressfoto som annars... Men i övrigt var alla rätt snygga 2010!
2011
Året började tappert med nya låtideer som senare blev bland andra A Side of Every Story (se Nothing Inside You-demon) och Another Time, Another Planet. Inom kort spelade vi på Stadshuset på en rockfestival under en katastrofdålig speltid, Robert hade grav feber, vårt namn var felstavat på affischen och vi var helt utarbetade efter att ha spelat in Introspection. Vi gick hem. Kim flyttade till Stockholm.
2012
Skrev en del låtar inför These Days-albumet - t ex Oxytocin. The Resonance fanns inte som liveband men jag bollade idéer med Robert, Teo, Emelie med flera.
2013
Christoffer kom med som gitarrist och vi spelade nåt slags återföreningsgig. Större delen av These Days-albumet spelades in i Sundsvall under 2013.
2014
These Days-albumet släpptes.
2015
Nya onda planer smids, nu i Göteborg!
Diverse pressklipp:
2006: ST inför vår första spelning
http://www.st.nu/noje/stabilt-med-debuterande-tvivelfront
2009: (Dagbladet innan sammanslagningen? Tror jag) inför About You-releasespelningen
http://www.st.nu/noje/tvivelfront-firar-debutalbumet-pa-pipeline
2009: ST inför About You-releasespelningen
http://www.st.nu/noje/skranigt-avslut-ar-borjan-pa-nagot-nytt
"Det är röjigare och punkigare än vad det låter på skivan, säger basisten Robert Persson, som är nyaste medlemmen i bandet. Han har bara spelat med Tvivelfront sedan hösten 2008."
2009: Recension av About You-releasespelningen
"Det är ett mörkare och intensivare Tvivelfront där sångaren Jerker ”Tville” Ersare sjunger bättre än någonsin och de nattsvarta riffen bankas fram över en maskinell trummaskinsrytm som hämtad från The Cures klassiska alster ”Pornography”. Bitvis går det nästan rysningar längs med ryggraden, så bra är det."
http://www.st.nu/kultur/teater/svarmodigt-nar-tvivelfront-firade-sitt-skivslapp
2009: Recension av About You-releasespelningen
"Tvivelfront ser oförskämt bra ut på scen, och när de står där i det flimrande stroboskopljuset är det riktigt riktigt snyggt.
Jerker Ersare studsar runt på scenen och ser Broder Danieldekadent ut. Sången är bättre live än på skiva och det mörkare sound som bandet är på väg emot tar sig uttryck i gotiska låtarrangemang som räddar bandet från att bli ett monument över en svunnen era när pandan var det vanligaste djuret på dansgolvet. [...] Gitarristen Kim Olofsson briljerar med silvriga indieslingor som ibland tyvärr drunknar i arrangemanget. Men inledningen till To live and let die, där han står ensam på scen i en pelare av rök känns magisk."
http://www.st.nu/noje/tvivelfront-fick-sta-i-skuggan-1
2009: Stereotyp.se om About You
http://www.stereotyp.se/main/default.asp?genre=2&tab=album&id=217
"Tvivelfront har inte ett "eget" sound, men visst har bandet en egen röst och gör något mer med musiken än att bara försöka låta som sina hjältar. Därför blir det blir aldrig ointressant."
2010: Zero Music Magazine om Kid Icarus-singeln
"Förmedlar [...] starka bilder och känslor av de platser där sorger och skönhet blir ett, precis som Joy Division gjorde när jag hörde dem för första gången i slutet av 70-, början av 80-talet. Jag ser tveklöst fram mot Tvivelfronts fullängdare, och innan den dyker upp kommer säkert Kid Icarus att vara sönderspelad. Det här är lysande depprock, som dessutom känns ärlig och inte så konstlad som mycket annat inom genren. Extremt lovande."
http://zeromagazine.nu/2010/04/27/tvivelfront-kid-icarus/
2010: Tidningen kulturen om Introspection.
"Över Sundsvallsbandet The Resonance svävar det tidiga 80-talets Sturm und Drang-åskmoln. Deras dramatiska rock'n'roll för bland annat av geografiska skäl tankarna till Brända Barn. Det är mollstämt, rockhistorierespekterande och ibland ganska storslaget. [...] Här finns Lords of the new church, Theatre of Hate, lite Joy Division och annat som dessa gossar insupit och nu spottar ut igen i egen version."
http://tidningenkulturen.se/index.php/musik/musikkritik/7758-musik-the-resonance-introspection
2010: Minga.nu recenserar Introspection... hej Niklas!
http://www.mingla.nu/artiklar/musik/recensioner/2010/oktober/skivrecension-the-resonance_201010281107/
Från Gatufesten 2010 har jag sparat rubrikerna i den här bloggen men länkarna är döda tyvärr. "Dagbladet: Det här var bättre än bra (4/5)", "ST: Imponerande, men byt namn (3/5)". Minns att Hallman på ST skrev "elak desperadorock" bland annat. Och tja, namnbytet hade vi funderat på ett tag, så innan släppet av Introspection så blev det av.
Well, rock on, talk to you soon!