måndag 15 juni 2009

Sannolikhet

Uppdatering några år senare: tja, just att nåt kommer upp på Google behöver ju inte betyda så mycket, eftersom Google med alla säkerhet spårar ens internetanvändande så mycket de kan, för att försöka ge "relevanta" resultat.

I lördags blev det lite lätt festande. Jag och Robban bestämde oss för att dela en box vin och chilla lite :) Det blev såklart inte bara chillande utan även en del äventyr såklart. Eftersom vi var vakna till typ 0700 var jag inte speciellt bakis igår, däremot var jag rätt seg (sov rätt länge och sådär) så jag satt mest och chillade vid datorn igår kväll + åt en såndär findus fiskgratäng.

I alla fall så började jag av nån anledning glida runt på Wikipedia, kom av nån anledning in på nånting om Volvo, därefter typ Svenska Kullagerfabriken, sen blev jag intresserad av sfäriska kullager, insåg att det är en schysst uppfinning - lärde mej snart att det även finns sfäriska rullager, googlade för att se en bild på hur ett sfärsiskt rullager ser ut och hittade en bild från en forumtråd som handlade om en killes (eller kanske snarare en uppfinnarjockes) projekt att bygga ett solkraftverk med hjälp av en solfångare och en ångmotor. Rätt intressant eftersom killen verkar så duktig på att bygga saker, så jag läste vidare! En betydande del av tråden går ut på att han undrar hur han ska få till sina reflektorer till solkraftverket, och nån svarar på skämt att han borde fixa nånting som på bilden. Här är tråden förresten.

So far so good... Idag har jag jobbat och hängt lite på pipeline. Nu innan jag går och lägger mej tänkte jag lägga in en bild på bilddagboken där jag förklarar att vi i bandet inte kommer spela live på nåra veckor nu eftersom vi ska börja spela in en del, gör jag en google-bildsökning på ordet "record". Vilken bild kommer upp på första sidan av TVÅHUNDRA MILJONER SÖKRESULTAT?

Bilden finns uppenbarligen på den där sidan därför att det som bilden föreställer har slagit nåt slags rekord, så långt är jag med, det är även därför den är tillräckligt känd för att kunna dyka upp i sammanhang där folk snackar om solkraftverk. Men fortfarande så... när man söker på ordet "record" gäller det 1. alla rekord i hela världen och 2. alla album/inspelningar i hela världen. Och varför skulle jag ha lagt märke till den där bilden för första gången IGÅR, och andra gången i ett HELT annat sammanhang idag?

Vid såna här tillfällen känner jag mej liten på jorden, ungefär som att saker händer av en anledning, ungefär som att det finns mer magier i livet än bara atomer och molekyler. Ungefär som när jag flyttade till Sundsvall och började plugga, i en av mina första kurser på universitetet skulle man presentera sej själv genom att göra en hemsida åt sej själv, jag googlade upp en random bild på "sundsvall", en bild på en man vid havet, och la in den, och skrev lite om mej själv och sådär. Nån vecka senare damp exakt samma bild ner genom brevinkastet i form av ett vykort, det var kommunen som hälsade mej välkommen som nyinflyttad. Helt sjukt sammanträffande det med!

Jag ska försöka att komma ihåg att skriva upp såna här saker här i fortsättningen när de händer, för grejen är ju inte att de händer en gång om året, utan snarare typ en gång i veckan för mej, och det är rätt så inihelvete osannolika grejer också. Roligt, spännande, tycker jag. En jävla idiot, tycker ni, att jag är, för att jag sitter och gör bildsökningar på sfäriska rullager!

1 kommentar :

  1. det är fan sjukt, men coolt. det händer mig ibland. : D

    SvaraRadera