torsdag 27 augusti 2015

Juni, Juli, Augusti...

Ok, snart dags för en ny termin. Sommaren har varit helt fantastisk och gett tid både för semester, studier, festival och att experimentera med tusen nya projekt.

Festival och semester har jag summerat i ett annat inlägg, det var mest i början av sommaren - men de två-tre senaste veckorna har det varit riktigt fint väder så det har blivit en och annan dag ute i solen nu också. Det är ju fint att studera på distans så man kan vara lite flexiiibel. Vi tog färjan ut till Öckerö i helgen bland annat.


Studierna blev 7.5 hp musikteori och 6 hp Python (programmering), som jag ändå ville lära mej. De nya projekten inkluderar en del saker som inte är riktigt publicerade än, men också till exempel min nya blogg om energi och produktivitet på www.energeticandproductive.com.

Jag har också hunnit ta in tre nya band till Sound and Vision Unit! I morron släpps en singel med Woolzink, håll utkik efter den - senare kommer album med både Woolzink och Original Stock. Det tredje bandet är Paradisäppelvägen, som kommer att spela in nånting nytt under hösten som ges ut till vintern eller våren. Helt grymt att det är mycket som går åt rätt håll!

Jag är som vanligt rätt ambivalent kring att fortsätta plugga, men ser det nu som två år till av tid att slipa på alla mina övriga idéer och tid att täppa till alla kunskapsluckor jag har tills jag har en tydlig bredd av kunskap inom allt relaterat till mjukvaruutveckling. Till hösten kommer jag lära mej funktionell programmering i Erlang till exempel vilket är nytt för mej. En annan grej som jag inte har hunnit sätta mej in i fullständigt än är till exempel unit tests, och jag skulle också vilja ha bättre insikt i hur open source-utveckling går till i praktiken. Under de här två åren kommer jag definitivt hinna gå igenom alla såna saker som jag vill kunna. Under det första skolåret har jag trots allt lärt mej mycket bra, t ex Git och GitHub, JPA, Spring, Androidutveckling med mera, och under sommaren har jag satt mej in i Wordpress på fritiden och som sagt pluggat en kurs i Python. Så tja, det går framåt och man får lite stadigare självförtroende inom utveckling ju mer bredd man har, även om det naturligtvis också kan vara schysst med djupare kunskap inom specifika områden.

Anyway, ville bara uppdatera med lite tankar kring sommarlovets avrundning! Ser fram emot framtiden, dock ej vintern, så jag lever i förnekelse när det kommer till såna saker.
Ha det fint
// J


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar