tisdag 8 januari 2013

Ok, 2012

Därute 2012: Fortsatt piercing- och tatueringsinflation. Rätt många rödhåriga tjejer. Oförändrat storstadskomplex hos Sundsvalls kommunpolitiker. Rätt många tjocka ögonbryn (ofta i anknytning till nåt slags försök att vara retro på mer än ett sätt (med frisyrer och kläder och hela fan) vilket faller pladask på självmedvetenheten som är allt annat än retro). Obscena mängder människor i träningskläder. Fortsatt polarisering i invandringsdebatten. Flopp i fotbolls-EM. S byter strategi från att säga för mycket till det mer vinnande konceptet att säga ingenting. Sprängningar inför brobygget. USA med vänner fortsätter försvaga länder i mellanöstern som står på fel sida, nu Syrien - krigföring med propaganda som största vapen (Iran lär blir det sista, vid det laget är nog det tredje världskriget uppe vid ytan). Dubstephypen verkar tack och lov vara över. För många jeansshorts.

När jag sammanfattar mitt 2012 blir det inga årets bästa skiva/film-listor... Jag har så otroligt svårt för hyper (hype i plural!) och är inte speciellt intresserad av att på lämmel/robot-vis gå och se The Hobbit för att sedan älta dess förträfflighet i en vecka och sen lämla iväg på nästa grej. Konsumerar inte så mycket musik eller film eller litteratur daterad till 2012. Lever i min egna bubbla som vanligt? (Det är en fantastisk bubbla!)

Har fortsatt läsa mej igenom Uffes böcker, är snart klar. Har läst och sett filmatiseringen av Sömnen efter Uffes andra bok, dessa är ju nåt slags tema för mitt 2012. Filmen: fantastiskt bra och dålig på samma gång. Hårt brännmärkt av att den är inspelad under början av 80-talet. Boken: gång på gång gåshud av att hitta små låttextrader här och där, och förstå mer och mer av den halvsubtila humorn som genomsyrar allt som karln har skrivit.

Jag tror det var nån gång under våren som jag för första gången hajade Star Wars på riktigt förresten. Har inte sett filmerna rakt av i ordning förut, och det var ju verkligen på tiden. Förstår inte riktigt hur jag har överlevt innan, men som sagt så har jag rätt svårt för att ta till mej av såna där grejer medan de hypas upp och marknadsförs stenhårt. Måste ta det när det passar mej. (Jag är en fjäril!!!!?) Hade också en fin kväll med Niklas och Robban då vi såg Easy Rider, som jag trodde att jag kunde i stort sett utantill men antagligen förstod ungefär 174 gånger bättre än senast jag såg den. Ja alltså, fan, nu när jag tänker på det, så har ju psykedelia och hippiegrejer varit med på ett litet hörn hela första halvan av 2012. Psykedelisk musik, film, tjej. Intressant och bra, inte en så stor del av vad som är jag (jag är för rastlös för att kunna identifiera mej med människor som vill röka på och chilla hela dagarna (överdrift, men ni hajar poängen), jag vill få saker gjorda, framåt, i 180...), men jag lärde mej mycket, breddade mina egna värderingar och fick några ytterligare pusselbitar på plats om hur allt tog form för 40-50 år sen.

Upptäckt musik: en del 60-talspop har snurrat i bilstereon under diverse resor, jag fick ju också en blandskiva med The Kinks förresten! Det är nog den största nya bekantskapen. Har simmat framåt genom Uffes diskografi. Höjdpunkter: Hon gör mej galen! Den vassa eggen! (hela albumet)

Men vafan har jag gjort hela jävla året?

Målade om sovrummet i november, satte upp Audrey på ena väggen och Uffe på den andra. Har gjort det här slottet till mitt. Köpte kamra i juni. Olinda har skaffat rosa hår. En singel med The Resonance har jag spelat in och gett ut (ok, jag har spelat in mer, lite mer). Började äta bättre mat och träna hyfsat regelbundet i februari. Skickade in den där jävla ansökan innan femtonde oktober. Gav mej i våras fan på att fånga sommaren innan den är över för en gångs skull! Picknickade således med Emily vid havet i april - efter en kvart: snöfall, men det har ju aldrig hindrat oss från att fira sommarens ankomst. Drog ihop ett par schyssta grillkvällar, var på Getaway Rock, hade en underbar semester såklart, resa genom Sverige till fina utspridda vänner och fina platser (och Way out West: såg solen, groggen, Kraftwerk och lite av Refused) och fint öl. På min resa gav jag Stockholm en chans för första gången och Stockholm överträffade mina förväntningar på Stockholm faktiskt. Gott öl kom, till mej och Johnny och Lovisa på en balkong nånstans. Jag promenerade med kamra och sen kom regn, men sen sol igen. Jag var ju också förbi schyssta ställen som Motala och Göteborg igen och för första gången var jag i Skåne på eget bevåg och såg stenåldersstenarna vid Haväng, det var ju rätt häftigt och episkt under en rosalila himmel. Hade sällskap på resan av Niklas (Sundsvall - Säter) och smulan (Norrköping - Göteborg). Förutom Tvilles underbara resa genom Sverige #2 blev det några schyssta mindre roadtrips med kamra och Emily, vi tog oss till och med i kragen och reste till Delsbostämmans fiolgnissel (under regn) i år. Det var en fin tid - med betydligt fler oförglömliga oändliga nätter än året innan - men om det kan kallas sommar... därom tvista de lärde! Hösten: mycket jobb men också en del schysst drag (inte minst Pipelinegalan på Aveny) och en sväng till London.


Så, under 2013: nytt hopp om mer sommar. Tänker lugnt och stilla hälla i ytterligare programmeringsutbildning i hjärnan. Fortsätta jobba med The Resonances andra album. Fortsätta utforska landet. Mer gott öl. Framförallt mer sommar... mindre regn.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar