torsdag 13 februari 2014

Nya dimensioner i välbekant musik

Hör nyanser i musik som jag aldrig har lagt märke till, i alla fall inte under de senaste fem åren (just nu lyssnar jag på Depeche Mode och tilläggas bör ju att jag inte lyssnade på annat under hela gymnasietiden fram tills jag upptäckte BD, och har kommit tillbaka till dem titt som tätt). Det känns som om de har kommit fram i takt med uppnådd mental klarhet, men kan också delvis bero på 1. att man inte repar lika ofta och därför har öronen i något känsligare läge, och 2. att man har fått bättre gehör och förståelse för hur musik är producerad och sådär och därför förstår texturen bättre.

Blir mycket sugen på att starta ett elektroniskt projekt just nu, har jobbat med en Depeche Mode-cover nu det senaste och märker hur tacksamt det är att till exempel programmera trummor till låtar som är gjorda för att låta lite stelt/marschrakt. Å andra sidan har jag ju dragits mer och mer till friare, mer organisk musik (diverse 60 tal, psykedeliskt etc) och Uffe och såntdär så jag vet inte riktigt. Endera gör jag ett rockalbum nu och ett elektroniskt album i framtiden, eller så kanske det faktiskt är dags att splitta mitt musikskapande till två olika projekt. Jaja, det lär inte ske i morron, men kanske om några månader. Har bollat idéer om elektroniskt projekt många gånger med flera av mina närmsta musikantvänner genom åren, men har aldrig tagit steget och börjat.
Well. Ville mest skriva ner det där om att jag upplever nya nyanser och dimensioner i musik. Börjar greppa vidden av att var man är rent psykiskt och sådär faktiskt påverkar vilka sinnesintryck man har. Det kanske är därför man gillar band som BD så mycket när man går ner sej, för att det är väldigt enkel musik som har väldigt lätt för att "komma igenom" till ens medvetande. Alltså inte bara för att den är menad och konstruerad för att vara opretentiöst enkel utan också för att man inte kan tillgodogöra sej allt innehåll i musik med fler nyanser. Visst, det är många som har deppat till Kent genom åren, och de har ju detaljerade produktioner ibland, men jag får ändå känslan av att man uppfattar och uppskattar olika delar av musiken.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar