onsdag 28 september 2016

Min första strata

Emmaus har musikdagar med en massa begagnade instrument och musikgrejer. Köpte en strata, 400 pix. Hade gärna haft en svart istället eller nån annan snyggare färg, det fanns några svarta men inte av nån bra tillverkare, bara Behringer och Rock On som jag tror är vad som säljs på typ Hobbex? Min heter Tenson och det är väl kanske egentligen inte bättre, men det var bara en känsla :'D


Den låter i alla fall helt OK efter en stunds halsjustering och intonering, elektroniken och mekaniken verkar stadig och problemfri. Såatte. Kul med en punkgitarr. Enda problemet hittills är att tunnaste E-strängen skulle behöva bli ännu kortare (än vad skruven tillåter) för att intonera perfekt, så nån dag kanske man bör hitta en längre skruv. Edit: fixat med en ny sträng - man lär sej nåt nytt varje dag! Att strängar får tråkigare klang när de är gamla är ju common knowledge, men att de också blir sämre på att hålla rätt ton hade jag ingen aning om!

Egentligen är det ju helt sjukt att jag inte har ägt nån strata nånsin förrän nu.... men jag har inte haft så många elgitarrer överhuvudtaget. Min första elgitarr är ju så mångsidig och bra så jag har inte direkt behövt. Jag hade en Ephiphone Les Paul en kort sväng för tio år sen som jag rätt snabbt upptäckte att den inte var min grej. Har alltid drömt om att ha en vit strata, dom är snygga, eller ja, vit tele också förstås. Får se om jag orkar lacka om den här nån gång, annars kanske det blir till att köpa en mer ordentlig när man blir rikare.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar