söndag 19 juli 2015

Mitt fiolprojekt

Jag sprang på en fiol på myrorna förra fredagen för 165:- och kände att den var till mej. I ett par veckor nu har jag lånat min frus fiol för att tjuvträna eftersom hon är på en lång vandring, men nu fick jag tag i en egen, till ett helt ok pris. Den var lite medfaren, saknade en stämskruv och en sträng, hardcasen är rätt sliten osv, så vid första anblick såg den rätt hopplös ut och det var väl därför den var så billig, men jag bestämde mej för att köpa den och testa att få ordning på den i alla fall. Stråken såg OK ut och det fanns finstämskruvar.


Så jag beställde en stämskruv, en A-sträng i stål, ett hakstöd och harts. Pris inklusive frakt 202:-, sen var jag tvungen att köpa en borr och slippapper för 32:-. Stämskruvarna är nämligen rätt generella och slipas ner till rätt storlek. Jag satte min i chucken på skruvdragaren och svarvade i princip ned den, och borrade hål igenom på lämpligt ställe. Sen kapade jag en del av den utskjutande delen, strängade på och försökte få stallet på ett rimligt ställe.


Sådär, komplett. 399:-, uppstämd och klar. Tyvärr vet jag inte vad det är för märke, det ligger en lapp i hardcasen men jag kan inte riktigt tyda handstilen. Kanske lyckas dekryptera nån gång, i såna fall återkommer jag. Jag var rädd att den skulle hålla stämningen dåligt men dagen efter när jag tog upp den efter att ha flyttat runt den i casen en del så var den fortfarande helt OK, så jag är nöjd! :) Det är kul med musik...


Det här är egentligen en del i en större grej som slog mej under semestern när jag funderade över mina mål och var jag är i livet och var jag är påväg - jag insåg att jag har fokuserat lite väl mycket på pengar, sifforr och sånt det senaste året (inte så konstigt egentligen eftersom jag är student och lever på CSN just nu, men man kan ändå se det ur olika vinklar) och att man kan vara rik på så jävla många andra sätt än rent ekonomiskt, genom att leva ett rikt liv. Sen springer man på såna här möjligheter, och vet att allt är synkroniciteter, allt hänger ihop.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar