fredag 24 juli 2015

Sprang på en MIDI-keyboard

I förra inlägget skrev jag om hur jag hittade en fiol på myrorna för 165:- och fixade ordning på den. Ett par dagar senare sprang jag på en MIDI-keyboard i soprummet här hemma som jag tog hem och synkroniciteten här ligger i att jag har letat en MIDI-kabel ett gäng dagar för jag hade egentligen redan en keyboard (som jag vill kunna plugga in till en mjukvarusynth på datorn och träna på musikteori)  - men den jag hade sen förr har en trasig tangent i mitten och är väldigt dålig, så nu fick jag en bättre istället!

Nu har jag alltså två keyboards, två fioler (en är lånad av min kära fru), två akustiska och en elektrisk gitarr, en bas, ett munspel... jag har säkert glömt nåt... på mina 13 kvadrat! Jag ser ändå fram emot fler såna här häftiga synkroniciteter, undrar bara vad jag ska leta efter och finna nästa gång? Det visar sej nog snart.In other news: jag har startat mjukvarudivisionen Software by Sound and Vision Unit ;) Skrev ett unsharp mask-plugin till Lightworks (videoredigeringsprogram) härom dan och tänkte att det var dags att skaffa en hemsida så att man kan dela med sej av såna här grejer man programmerar ihop så att det kan komma andra till nytta. Jag har ju jävligt många produktideer som snurrar i huvet 24/7 men det är inte riktigt alla som blir påbörjade, än mindre färdiga. Nu har jag i alla fall en plattform för att publicera det som blir färdigt. Kul.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar