måndag 9 januari 2012

Den vita viskningen?

Nu har jag fixat lite mer med min gitarr! Trivdes inte med att ha en helt bottenlös single coil vid stallet, och en muddig humbucker vid halsen. Vet inte riktigt varför jag fick för mej att fixa det här just nu, kanske för att jag har spelat på ett par andra gitarrer de senaste veckorna och fått lite mer perspektiv. Före:


Eftersom jag aldrig har kunnat bestämma mej för om jag vill ha en humbucker eller single coil vid stallet så kollade jag upp ifall det gick att dela på vilken mik som helst, eller om man måste köpa nån speciell, men det går ju faktiskt utmärkt förutsatt att man hittar alla inblandade ledare och kommer åt att löda... Jag var tvungen att borra ett hål och sätta dit en ny brytare för att kunna slå av och på coil spliten. Bytte sedan till en annan single coil vid halsen. Efter lite höjdjusteringar blev det ett kort test-jam och jag är jävligt nöjd! Det blev 3525235 gånger bättre än jag hade hoppats på. Mikarna låter bra, speciellt stallmiken, det går att växla mellan att ha ett tjockt, fylligt ljud och ett lite tunnare, vintage-aktikt och bright, lägre ljud så att anslagen hörs. Förstärkaren kommer verkligen mycket mer till sin rätt nu också. Fantaztisztkt! Synd bara att det, eh, ser lite väl... metal... ut... med... svarta mikar... kanske. Efter;Inga kommentarer :

Skicka en kommentar