tisdag 24 februari 2009

Motvinden lugnade ner sej liteSå jag lyckades installera Cubase med hjälp av Wine. Nu kan jag programmera trummor här hemma utan att behöva springa och hämta min bärbara dator, svinbra. Det är dåligt med trummaskiner till Linux och det är lite si och så med VST-stödet... men i övrigt finns det ingenting jag saknar från windowsvärlden!

En ny låt har arbetsnamnet "Kid Icarus", vi tänkte spela den på nästa spelning, och nu tänkte jag spela in en demo. Det är så den funkar oftast, skapandeprocessen som alla journalister kallar den - jag skriver en låt i ideform, sen spelar jag in den som en demo för att konkretisera alla ideer om hur det ska låta och hur alla instrument ska spela. Sen slåss vi (bandet) om några detaljer och går med på att kompromissa en del. Till slut blir det skitbra.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar