tisdag 10 februari 2009

Några anteckningar

  • I ett helt gäng Bowie-låtar är det många snygga små trumvirvlar och spökslag mer eller mindre i bakgrunden (Space Oddity, The Man Who Sold the World, Candidate, osv i tusen låtar... väldigt snygga virvelfills i Ziggy Stardust också...) av den typen som är väldigt svåra att få till när man programmerar trummor, men som är väldigt enkla för en trummis att spela.
  • När jag har strulat till det så mycket som det går har jag faktiskt inte särskilt många vänner jag känner att jag vill snacka med om det. Jag tänker mej att jag vet vilka som bara kommer försöka skämta bort det jobbiga, vilka som inte kommer att kunna vara tillräckligt tröstande och så vidare och stryker dem en efter en tills det knappt finns nån kvar. Slutsats alltså att det finns rätt många människor jag gillar att umgås med men när det kommer till kritan VÄLDIGT FÅ som jag har en djupare relation / större förtroende för. Det har jag inte tänkt på förr - jag har nog tidigare sett människor som säger sig ha "svårt att öppna sig för andra" som om de bara vill verka svåra. I och för sig behöver det att jag har få nära vänner egentligen inte betyda annat än att jag är jävligt asocial och det visste vi ju redan.
  • Igår tog jag mej i alla fall i kragen och ringde till närmsta vårdcentral. Det kan hända att jag är jävligt mycket hypokondriker, men fan. Jag har varit darrhänt i typ fem år eller nånting, jag får skitlätt fysiska stress-symptom (även de gånger som jag i mitt medvetande inte oroar mig) och jag måste hela tiden tänka på att äta rätt för att inte riskera att drabbas av ångest. Tid den elfte mars. Jag kan bara hoppas på att de kan hitta svaret på varför det gick snett, se föregående inlägg...
  • Igår skrev jag (icke oväntat) en låt som eventuellt kommer heta "Something Went Wrong" på det temat och jag är rätt nöjd med den, den kan nog passa att ligga sist på ett album. Titeln får mej ju egentligen att tänka på Depeche Mode men inte innehållet. Tanken är att låten börjar lugnt med ett enkelt, harmoniskt riff i dur och bygger på mer och mer och mot slutet är sjukt maffig och mörk.
  • Eftersom jag vaknade efter knappt 6 timmars sömn inatt och inte kunde somna om på grund av oro, så har jag tid att till exempel blogga, lyssna på Bowie samt se några filmer medan jag väntar på att resten av världen vaknar. Funderar på att se "Science of Sleep" nu för jag har hört från flera håll att den ska vara bra.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar