torsdag 12 februari 2009

Håkan, kråkan, kraxmaskin

I morron (om ca 20 timmar gissar jag på) spelar Håkan på stadshuset! Roligt värre, jag har inte sett Håkan sen i somras, på Gatufesten. Jag måste bland annat alltså hinna lyssna in mej på hans nyaste skiva tills dess! Han släpper relativt mycket material tycker jag så det brukar nästan alltid bli så att jag inte kan dom nyaste låtarna helt utantill. Å andra sidan kan det vara jag som är ovan att lyssna på artister som faktiskt inte har dött eller lagt ner sitt band, så att det är därför det är ovant när man måste lyssna in sej på nåt nytt innan man går och ser en spelning... :) (de nedlagda banden har inte spelningar lika ofta heller)Det enda jag vet om Håkans nyaste material är att produktionen är mer skitig, enkel rock än förut och sådär. Att sången är betydligt mindre i framkant märks väldigt tydligt när man står på ett dansgolv och de nya låtarna spelas - det blir inte lika stor hysteri som när en gammal Håkanlåt spelas, och jag tror inte det är bara för att de gamla är mer anseddda som klassiker utan även för att sångmelodierna osv är inte lika lätta att urskilja. Nu får skivan gå på repeat några gånger för jag tycker alltid det är roligare att se konserter där man känner igen låtar, texter, uppbyggnad... och så.

Förhoppningar inför konserten:
  • att jag lyckas ha roligt utan att göra av med för mycket pengar på alkohol därinne!
  • att jag inte stalkar bandet till en takvåningsefterfest.
  • att jag får höra nån bra låt typ "Atombomb" eller så.

Vi ses vid staketet, eller?

1 kommentar :

  1. Det är klart att du ska stalka bandet till en takvåningsefterfest. Det skulle jag göra.

    SvaraRadera