lördag 14 mars 2009

Fem år sedan

Trevlig dag idag med bandet på Pipen. Det är mest Teo som behöver repas in, men det skadar ju inte för oss andra att göra det heller. Vi flippade ur och började spela ett gäng Bowie-, Iggy Pop- och BD-låtar, även Black Sabbath(!!!!!) allt medan Robert konstant envisades med att spela basgången till "En Midsommarnattsdröm" (Håkan) under alla låtar. Sen tog vi ett par öl och drog förbi Stadshusverandan (där klubben Friday I'm in Love firade ettårsjubileum) och snackade med alla indiekids som kom ut för att röka, vi var för snåla för att gå in men det var ju lika trevligt därute eftersom vi tydligen känner alla indiekids i Sundsvall (dags att dra till en större stad..?).

Bilden är från 2004 förresten, då mitt hår var mittemellan kort och poplångt. Hade jag sett ut så idag hade man ju kunnat kalla mej emo... tur att den vågen inte hade brutit ut då.

I morron är det ett par band som spelar på Pipen och jag ska inte dit, så jag antar att jag får hålla mej hemma och smida planer för hur jag ska lyckas bli rik. Tips på hur man blir rik någon? Jag måste även läsa böckerna jag håller på att läsa, det går inte så snabbt för mej, jag har svårt att koncentrera mej, tankarna sticker iväg till oro över det ena och det andra och rätt vad det är så får jag inspiration till att skriva en låt, så då springer jag iväg till gitarren, sen efter ett par minuter med gitarren tappar jag koncentrationen för att skriva en låt, så jag springer tillbaka till boken, osv, osv. Resultatet av det är bland annat att alla låtar jag skrivit det senaste året eller så är skrivna i många olika korta omgångar, en ackordföljd där, en ackordföljd där, en textrad här, en refrängrad där... Till skillnad från förr när man kunde skriva en ny låt så att den blev helt klar under samma dag. Eller kunde hålla sej till ett ämne i ett blogginlägg, istället för hundra olika.

3 kommentarer :

 1. Koncentrationen är inte heller min bästa vän. Iaf inte nu när jag behöver den för att plugga till tenta på måndag.

  SvaraRadera
 2. Haha! Den där bilden kommer jag ihåg, det var den första jag såg på dig!

  SvaraRadera
 3. Tips till att bli rik, jajjemän klart man sitter inne med lite tips såhär en lördagskväll! Jag har fyra välbeprövade och utstuderade sätt till att bli rik.

  1. Byt namn på din blogg till Blondintville och skriv om nyaste modet, dagens klädsel, bästa bantingstipset och om dina helt IQ-befriade åsikter om OS i Kina och situationen i Burma. 2.Handla med aktier...i Saab eller nåt annat lovande företag inför framtiden, )det gick ju så bra för världen förra gången!) 3. börja tro stenhårt på reinkarnation och be till gudarna att du ska få återfödas som bisittande kung i nekrokratin Turkmenistan...eller 4. så kan du ju alltid konkurrera ut kronprisessans blivande make och gifta dig med henne istället.

  Jag har inte riktigt följt mina egna råd här..bankboken visar det ganska tydligt. men lyckas man, med lite skicklighet och komplett dumhet kommer det nog gå bra

  / Siri

  SvaraRadera